Kirándulás Isztambulba bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kirándulás Isztambulba

Egész napos kirándulás Isztambulba, fantasztikus hajóúttal, ebéddel a Boszporusz mellett. A kirándulás a Topkapi palotában kezdődik. A palota értékes porcelánokkal, régi kéziratokkal, portrékkal, kincsekkel, öltözékekkel, az oszmán birodalomból származó fegyverekkel és a Mohamed prófétától származó szent ereklyékkel kápráztatja el az idelátogatókat.

Lehetőség nyílik, külön felár ellenében (belépőjegyek a helyszínen a pénztárnál válthatók) betekinteni a hárembe és a kincstárba is. Majd rövid látogatás az arénában, az egykori lóversenyek helyszínén. Ma már látogatható a Deutscher Brunnen szökőkút is, amelyet II. Vilmos császár kérésére hoztak létre 1898- ban a barátság jeleként. Az Ahmet Sultan a legnagyobb mecset Isztambulban és az egyetlen a világon, amely 6 minarettel rendelkezik. A díszes, kék, fali csempék miatt Kék mecsetként is emlegetik.

Ebéd:
Az ebédet a Boszporusznál fogyasztjuk el, itt azonban az ár nem tartalmazza az italfogyasztást.

Lehetőség nyílik egy fantasztikus hajókirándulásra is a Boszporusz mentén. Isztambulban érdemes felkeresni a gyönyörű építészeti remekműveket, a part menti villákat és a két híres hidat. Isztambul két különböző kontinensen terül el. A 700 m széles Boszporusz nem csak a várost, de a kontinenseket is szétszeli. Isztambul felejthetetlen élményben részesíti az idelátogatókat.

Vacsora:
Vacsoralehetőség felár ellenében a Kumkapiban, mely leginkább halfogásairól híres.

Az isztambuli álom itt ér véget a repülőtérre történő érkezéssel.

A program ára tartalmazza:
transzfer, idegenvezetés, repülőjegy költsége, belépők és ebéd.

Megosztás:

Comments are closed.